Nimic nu se poate schimba în bine în lume, dacă nu se realizează o înnoire sufletească a fiecăruia dintre noi

 

406298_406162726097939_642474474_n

 

 

„Nimic nu se poate schimba în bine în lume, dacă nu se realizează o înnoire sufletească a fiecăruia dintre noi.

Ceea ce se întâmplă astăzi, ieșirea în stradă a unora pentru a arăta cu degetul pe ceilalți, fără să vadă sau să-și asume fiecare propriile greșeli pentru starea de fapt la care am ajuns ca popor, este o încununare a întregului rău în care s-a cufundat lumea românească în anii care au trecut.
La un sfert de veac de la căderea regimului comunist, deși atunci am crezut că o soartă mai bună va aștepta poporul român, ne aflăm într-un moment de răscruce poate cu mult mai grav decât la anul 1990.
Este din păcate un moment de criză ca rezultat al păcatelor în care ne-am adâncit ca neam în toți acești ani, păcate pentru care fiecare dintre noi poartă partea lui de vină. Dacă vom pleca cu gândul că noi suntem vinovați, și nu alții, cu siguranță mai este o șansă de a ne putea izbăvi făcând pocăință.
Să ne dea Bunul Dumnezeu discernământ ca să înțelegem că lupta noastră nu este împotriva aproapelui nostru, nici a stăpânirilor, după cum ne învață Evanghelia, ci împotriva duhurilor răutății, a patimilor prin care cel rău spurcă lumea și ne trage în jos.”

[Extras din] Mărturia părinților români din Schitul Românesc Prodromu, din Sfântul Munte Athos la anul mântuirii 2015 ziua a 8, a lunii lui noiembrie, la prăznuirea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril pe calendarul nou și a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de mir pe calendarul neîndreptat ținut în Sfântul Munte.
http://www.activenews.ro/stiri-social/Schitul-Romanesc-Prodromu-de-pe-Muntele-Athos-scrie-poporului-roman-Revolta-oamenilor-este-dirijata-de-forte-OSTILE-tarii.-Oameni-care-urasc-poporul-roman-se-folosesc-de-moment-pentru-a-instaura-o-noua-ordine-antihristica-126662

(n.r.) Fiecare din noi – la locul sau de munca sau studii – cat de cinstit este …
Cineva joaca la scara mica, cineva la scara mare, dar in fond, situatia ne reprezinta ca popor in momentul de fata. Trebuie mai intii sa recunoastem, sa fim autocritici cu noi insine in parte, si sa incercam sa fim mai buni.

Insa atunci cind nu ne recunoastem propria cadere morala, precum un alcoolic nu is recunoaste boala lui, incercand sa invinuim pe altii nu schimbam nimic – ramanem cu totii cum am fost sau ajungem si mai rai.

Este o utopie oare sa recunoastem ca, de situatia actuală a ţării, devină suntem noi ca popor? Viciile noastre personale reflectandu-se la scara larga in conducerea statului.
Lucrurile mici fac lucrurile mari sa se intimple (John Wooden).

Atunci cand vom fi noi insine exemplu de verticalitate morala constanta pe termen lung, va avea tara piloni pe care sa se stabilizeze economia si viata socio-culturala. Pana atunci – suntem aceia care suntem.

„Să ne dea Bunul Dumnezeu discernământ ca să înțelegem că lupta noastră nu este împotriva aproapelui nostru, nici a stăpânirilor, după cum ne învață Evanghelia, ci împotriva duhurilor răutății, a patimilor prin care cel rău spurcă lumea și ne trage în jos.”

943968_1183301061699792_2017518263708738592_n

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s