20584_812750358772505_6347844954573854254_n

Democraţia – ambalajul atrăgător al feudalismului corporativ;
cel mai amplu proiect de marketing realizat la nivel global, elaborat cu mult înnaintea primului şi celui de al doilea război mondial;
În calitate de curent social Democraţia – se vinde bine pentru că se bazează, aparent, pe volorile general acceptate: libertate, egalitate, dreptate, etc. Nevoi motivaţionale general umane.
„Manipularea conştientă şi inteligentă a obiceiurilor maselor este un element important într-o societate democrată. Cei care manipulează aceste mecanisme intangibile ale societăţii constituie guvernul invizibil care este adevărata putere în acţiune a unui stat” Edward Bernays, fondatorul „Relaţiilor Publice”, 1928.
https://archive.org/details/Propaganda1928ByEdwardL.Bernays

Cu cît mai multe vicii şi slăbiciuni au masele cu atît sînt mai uşor de manipulat.

 

„Manipularea conştientă şi inteligentă a obiceiurilor maselor este un element important într-o societate democrată. Cei care manipulează aceste mecanisme intangibile ale societăţii constituie guvernul invizibil care este adevărata putere în acţiune a unui stat” Edward Bernays, fondatorul „Relaţiilor Publice”, 1928.

11393244_851204751593732_5318632750972289663_n

Scopul intereselor corporatiste / Cartelul Petrolului şi Medicamentelor / Declaraţiile Tribunalului pentru crime de razboi de la Nurnberg

http://www.profit-over-life.org/international/romania/index.html

Fara vriun gram de argument in favoarea conducerii din est, sint de parerea ca – mult prea putin stim ce inseamna un regim democrat.
Pentru informare am putea sa tragem cu ochiul in tarile deja „democrate”.
Istoria se repeta. Fugind de otomani am sarit in bratele „salvatorilor rusi”. Fugind de rusi sarim fara multa carte in bratele „salvatorilor” europeni.

De fapt ceea ce vrem noi este o situatie economico-financiara „ca la Europa”. Dar explicit a fost M.Eminescu spunand referitor la noua conducere democratica, inca pina in 1889: nu poti construi pe 10 ari un palat care s-a construit pe 10 hectare.

Nu poti sa faci economie „ca la Europa” doar schimband un set de legi. Astai nimic mai mult de cat o lozinca pre-electorala. Facim ausdeus casmadeus si bats „salarii ca la europa” – nimic mai absurd.

Economia europeana se bazeaza pe resursele sale proprii intelectuale, si pe exploatarea Lumii a IIIa. Materia prima ieftina, exploatarea zacamintelor si fortei de munca din Africa – India. Vechile colonii au luat voalul unor state independente – de facto subjugate de un capitalism modern. Blana s-a schimbat dar lupii au ramas aceeasi pradatori: Lumea a IIIa moare de foame in saracie necatand la faptul ca au resurse utilizate pe larg la nivel mondial, resurse „cumparate” de marile corporatii la un pret de nimic.

Europa actioneaza la nivelul marilor imperii: 500 de milioane de locuitori, cu ajutorul resurselor sale intelectuale, beneficiaza de populatia muribunda a lumii a IIIa in numar de 2,4 miliarde de locuitori. Cam 20% ii revin „clasei de lux” europene, DA asta e democratia dupa cum o inteleg eu.
Oare nu am invatat noi la obiectul de istorie ca democratia vine din Grecia Antica. Iar democratie inseamna puterea poporului, poporului – cu drepturi depline. Din 250.000 de locuitori ai Atenei doar 30.000 erau cetateni cu drepturi depline. Prin urmare, democratie asta este nimic altceva de cat gloate conduse de 8,33%. Noţiunea de popor nu cuprindea importante segmente ale acestuia (sclavi, femei, oameni liberi).
http://istorie-edu.ro/istorie-universala/Grecia/gr_09orp.html

Istoria isi bate joc de cei care nu o cunosc, repetandu-se. (N.Iorga)

Mancam iluzii servite cu false valori europene.

Economie ca la Europa in formatul a 10 ari asta s-ar primi: putin praf in ochi sub forma dreptului la libera exprimare si sub forma, in practică inaplicabillilor, drepturi ale omului. Pe cand in fundal clasa de lux exploateaza lumea a IIIa sau altfel spus oamenii simpli care mor de foame, si asta la noi in moldova, pe ai nostri 10 ari.

Ma gandesc eu, ce a castigat Romania de la eurointegrare sau Grecia? Nimic mai mult de cat un „palat pe 10 ari”, niste praf in ochi sub forma unor drumuri noi si inca cite ceva, iar ca efect de ansamblu – o degradare treptata, foarte subtila, a maselor spre lumea a IIIa, daca e sa comparam independenta economica a acestor state „pana la” si „dupa” primirea salvatorilor si intelectualilor europeni.

Inteligenta lor este indubitabila, insa indubitabil este si faptul ca ea nu este in interesul maselor. Iar amabilitatea lor este fatarnica.

Din afacerea cu eurointegrarea de castigat, ma gandesc eu, a avut Polonia. Polonia fiind un exemplu de integrare in EU, cu carte si atitudine, calcul si negocieri.
Nu cu ochii inchisi dupa abracadabra (precum s-a facut la noi in 2014).

Dar denspre situatia politica a noastra, concluzionez prin a afirma ca ne meritam conducerea. Conducatorii doar din sanul poporului au iesit. Cum au fost educati asa si fac. Si consider ca nu e cazul sa dam vina pe cineva anume, ca nu cunoastem cum am fi noi actionat in locul lor. Fiecare din noi – la locul de munca, la universitate/ scoala sau acasa – cat de cinstit este? Cineva joaca la scara mica, cineva la scara mare, dar in fond situatia ne reprezinta ca popor in momentul de fata. Si trebuie mai intii sa recunoastem, sa fim autocritici cu noi insine in parte, si apoi sa incercam sa fim mai buni.

Insa atunci cind nu ne recunoastem propria cadere morala, precum un alcoolic nu is recunoaste boala lui, si incercam sa invinuim pe altii nu schimbam nimic – ramanem cu totii cum am fost sau ajungem si mai rai.

Este oare o utopie sa recunoastem ca, in situatia in care este astazi Republica Moldova, devina suntem noi ca popor? Viciile noastre personale reflectandu-se la scara larga in conducerea tarii.
Lucrurile mici fac lucrurile mari sa se intimple (John Wooden).

Ma gadesc eu, atunci cind vom fi noi insine, fiecare in parte, exemplu de verticalitate morala constanta pe termen lung, atunci va avea tara piloni pe care sa se stabilizeze economia si viata socio-culturala. Pana atunci – suntem aceia care suntem.

Iar exodul definitiv peste hotare, nu il vad de cat pe un alt viciu. Fugind de propria noastra identitate, care la moment este asa cum este.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s