SE REPETĂ ACELAŞI HOLOCAUST AL CULTURII ROMÂNE acum în 2015

academia-romana-miscarea-legionara-fascism-eliade-nae-ionescu-tradu-gyr-tutea-crainic

După 1945, ocupanţii sovietici ai Românei, în numele legii, au interzis peste 10.000 de titluri şi publicaţii, cărţi deja publicate fiind arse de multe ori în piaţa publică. Se repetă acelaşi HOLOCAUST AL CULTURII ROMÂNE acum în 2015, de data aceasta fiind prevăzute şi pedepse aspre, de până la 10 ani închisoare (!) pentru promovarea unor astfel de scrieri “fasciste”.
ziaristionline.ro

Din iulie 2015, Proiectul de lege iniţiat de parlamentarii PNL, întitulat foarte atractiv “privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob”, a fost aprobată la insistenţa Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”.

Surprinderea vine din faptul că nicăieri în conținutul ei nu există nici măcar o singură referință la comunism, în schimb titlul spune clar că ea se referă la fascism, legionarism, rasism și xenofobie. De altfel, e greu de înțeles cărei nevoi a societății îi răspunde interzicerea fascismului într-o țară care nu a cunoscut acest regim nici măcar o zi, și încă mai greu de priceput de ce promovarea comunismului este în continuare permisă, în ciuda miilor de oameni omorâți în închisori.
Istoricul Alin Mureșan

Luptă oare PNL împotriva antisemitismului sau împotriva românismului?

După ce <Statul Român> a făcut una numele de ţigan cu acel de român, compromiţînd astfel românii în faţa comunităţii internaţionale, se practică în continuare, ca şi în timpul sovieticilor, a modifica istoria prin Lege, interzicînd fondul cultural românesc interbelic cu geniile sale şi creaţiile culturale, artistice şi religioase a sute de foşti legionari sau acuzaţi de legionarism şi “crime de război” care au excelat în domeniile lor, de la George Manu la Părintele Arsenie Boca sau academicianul Nichifor Crainic şi Mircea Vulcănescu.

Noptile trecute au fost condamnati cei care au fost in temnitele comuniste si noi nu mai avem voie sa vorbim despre ei, despre jertfa lor, despre Sfantul Inchisorilor, despre Mircea Vulcanescu, despre cei care au patimit la Aiud, la Gherla, la taiat de stuf in Braila, nu mai avem voie sa ne pomenim intelectualii, ca suntem pasibili de pedeapsa, conform legilor in vigoare si hotararilor de guvern care se scot peste noapte…
Astazi cine mai vorbeste despre Siberii, despre deportati, despre oameni care au infundat inchisorile, fiind rapiti in toiul noptii de langa copii?
Este vremea sa va aparati… Aceasta este realitatea hada in care traim! Nu va indemnam la revolta, va indemnam sa aveti demnitate! De ce mai marii acestei lumi se joaca cu aceasta tara aplicandu-i conceptii malthusianiste? Sa aveti atitudine, sa aveti demnitate…”
Episcopul Giurgiului, PS Ambrozie, (video)

În timp ce criminalul de război ungur, Wass Albert, care a ucis evrei şi români în Transilvania, are statui ridicate în tot Ardealul, Alexandru Florian, presedintele institutului Elie Wiesel, se războieşte cu memoria lui Valeriu Gafencu, românul basarabean care a salvat de la moarte un evreu, sau cu statuia filosofului Mircea Vulcănescu mort martiric în închisorile bolşevice.

Dacă ajungi la mormântul părintelui Justin Pârvu ajungi să fii considerat legionar! Au ajuns să vorbească urât despre Mircea Vulcănescu… Păi Vulcănescu a făcut ani grei de puşcărie şi a murit în închispoare spunând: SĂ NU NE RĂZBUNAŢI! Cum poate fi Vulcănescu criminal?
Dan Puric, actor, eseist, autor și regizor de teatru român

Pentru mine, ca istoric, este o întoarcere totală și clară la epoca stalinistă. Domnul de la „Elie Wiesel” făcea apel la sentințele date în timpul ocupației staliniste a României. Ei au condamnat comunismul, apoi consideră sentințele date de acest comunism condamnat de ei, ca fiind valabile.

Mihai-Andrei Aldea, preot ortodox, istoric, scriitor și etnolog

Așadar, judecătorii Republicii Populare România au dat sentințe corecte, drepte, când au umplut temnițele comuniste cu prim miniștri, miniștri, preoți, scriitori, jurnaliști, toți anticomuniști, domnule Florian?
Oana Stănciulescu, jurnalist

Institutul Elie Wiesel cere RETRAGEREA CETATENIEI DE ONOARE PARINTELUI JUSTIN PARVU!
ziaristionline.ro

Primarul care a spus “Pana aici!” Institutului “Elie Wiesel”.
Vasile Dorin Pasca din Baia Sprie catre politrucul Alexandru Florian: Nu avem nevoie de aprobarea cuiva pentru a-l cinsti pe Parintele Justin Parvu.
ziaristionline.ro

“O să se bată cu noi şi morţi, iar noi o să fim alături de voi ca să ne apăraţi. Şi morţi vom izbândi!”
Pr. Gheorghe Calciu, pe patul de moarte

PL-x nr. 193/2014 nu face diferenţa între dictatorul Adolf Hitler şi Mircea Vulcănescu sau părintele Dumitru Stăniloae!
Cu foarte puţine excepţii, toţi condamnaţii au îndurat ani grei de temniţă, torturi inimaginabile, ani la rând, moarte violentă sau prigonire pe viaţă pentru fapte precum o discuţie întâmplătoare cu vreun vecin (numită „complot la crimă împotriva ordinii de stat”) sau o farfurie de mâncare dată de pomană (numită „ajutor legionar contra-revoluţionar”) şi alte asemenea „crime”.

  • EROII ANTICOMUNIŞTI – 2.500.000 de români care au suferit detenţie, chinuri, genocidare şi oprobriu permanent, chiar şi post-mortem, doar pentru că au refuzat să accepte sinuciderea morală, intelectuală şi fizică, şi nu pentru că ar fi săvârşit vreo crimă (de orice fel);
  • CULTURA – generaţia interbelică a fost una de elită culturală, aproape integral legionară, iar reprezentanţii ei au suferit şi au fost ucişi pentru că preţuiau libertatea de gândire; prin urmare se opuneau totalitarismului ideologic, atât celui bolşevic, cât şi celui fascist, şi nu pentru că ar fi săvârşit vreo crimă ca autori ideologici, efectivi sau terţi;
  • SFINŢII mărturisitori şi mucenici, adică miile de clerici şi mireni care au pătimit şi au fost ucişi pentru că credeau în Dumnezeu, iar nu pentru că ar fi săvârşit vreo crimă; sunt documentate până astăzi mai mult de 500.000 de morţi în temniţele comuniste!
  • POPORUL ca întreg, deoarece nu există familie în România care să nu fi suferit cel puţin o pierdere de viaţă, de avere sau de demnitate în perioada respectivă.
    Manastirea Petru Vodă

Directorul Institului „Elie Wiesel”, Alexandru Florian, a declarat că este interzis cultul lui Petre Ţuţea, pentru că ar fi promovat „ideologia legionară”.
activenews.ro

Acesta este textul pentru care vor să-l interzică pe Petre Ţuţea:

„Statul acesta îi apără pe străini de noi. Ca-n colonii. Să nu ne înşele palatele bucureştene: sunt contuarele străinilor. Să nu ne înşele o reţea telefonică, o linie ferată, O ŞOSEA NOUĂ:
NU LE FAC PENTRU NOI şi unde ne trebuIe nouă, ci pentru ei şi unde le trebuie lor.”
Petre Țuțea, eseist, filosof și economist român
Înţelegem, ca popor aflat sub ocupaţie neocomunistă, şi care şi-a pierdut prin metode „diplomatice” nu numai suveranitatea, dar şi cele mai elementare drepturi, precum dreptul de a fi stăpân pe propriul corp biologic (drept eradicat prin Ordinul M.S. nr. 1170 din 22 octombrie 2014), sau dreptul de a fi judecat pentru fapte personale, iar nu pentru situaţii generale (drept eradicat prin revizuirea OUG 31 / 2002), înţelegem cu tristeţe că e naiv şi tardiv a mai face menţiune de Drepturile Omului, Constituţie, sau alte asemenea foruri pe cale de a deveni anacronice.
Mănăstirea Petru-Vodă
Institutul „Elie Wiesel” a eliminat la Sighet placa comemorativă a unui fost deţinut politic anticomunist. Directorul insitutului „Elie Wiesel”, Alexandru Florian, a considerat că aşa ceva este inadmisibil „în oraşul lui Elie Wiesel”, transmite activenews.ro

Lasă un comentariu